fredag 27 januari 2012

Dammråttornas tappra riddare Ida H

Titel: Dammråttornas tappra riddare
Författare: Måns Gahrton och Johan Unenge.

Huvudpersonen/Huvudpersonerna är: Familjen Rantanen som består av Ritva, Roger, Isadora och Ingo. Ritva är mamman i familjen och finsk och hon älskar att bada bastu. Roger är pappan i familjen och han var dammsugarförsäljare, han älskar dammsugare. Isadora är storasystern i familjen, hon är cool och hon tycker hennes familj är det pinsammaste som finns. Ingo är lillebror, han älskar djur och han är ganska bra på att hitta på bus.

Handling: Boken handlar om Familjen Rantanen. De äger hotell gyllene orren (gyllene knorren) som är ett ganska knäppt hotell. Allt börjar gå på tok när Rogers gamla kollega/fiende flyttar in på hotellet. Han har snart sålt flera dammsugare än Roger. Ritva har också problem, hon badar för mycket bastu. Nu har hon också börjat lokka gästerna i bastun. De bestämmer sig för att bara koncentrera sig på hotellet och gästerna och så ger dom Ingo och Isadora nycklarna till bastun och till dammsugareförrådet. Ritva och Roger blir snart galna. Hur ska det gå?

Jag tycker boken var jätterolig och jag tycker att alla kan läsa den. Den var rolig för att det hände knäppa saker hela tiden!

Jag ger boken fyra av fem änglar
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar